I dag, torsdag, startar den 37:e upplagan av TravelMart LatinAmerica i Ecuadors huvudstad Quito. Travel Report är på plats hela veckan för att följa evenemanget direkt från mässgolvet.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

I går kväll var det invigningsceremoni i Quitos gamla tågstation Chimbacalle, som byggdes 1905-1908, men som nu på senare år har rustats upp. Faktum är att Ecuador nyligen återlanserat tåget som en exklusiv turistprodukt, med turer om fyra dagar och tre nätter som sträcker sig över 450 kilometer. Varför tåglinjen inte har öppet året runt är det dock ingen som riktigt vet.

Bland invigningstalarna fanns bland andra William Coleman, som är grundare och producent av TMLA och flertalet andra resemässor; Dr Jorge Alban, Quitos borgmästare; vd:n för det statliga järnvägsbolaget, samt Vinicio Alvarado, Ecuador Minister of Tourism.

Han pratade tyvärr bara på spanska.

Bland de hundratals inbjudna gästerna körde det runt vackra, klassiska ånglok. Ett frenetiskt tutande blandades med explosioner från fyrverkeriet uppe i himlen och från en 12-manna stråkorkester som tagit plats på scen. Någon jättefest var det dock inte tal om – efter drygt två timmar med plockmat och varm sangria bökade sig tiotals bussar åter till respektive hotell genom Quitos omöjliga trafik.

SENASTE NYTT

ANNONS: