Marriott-gruppen expanderar kraftigt i Sydamerika. Alexandra Morales är Revenue Analysis Director på Marriott Hotels. I dag har kedjan 70 hotell i Sydamerika, och hon avslöjar för Travel Report att man ligger i startgroparna för en expansion som innebär en fördubbling i regionen: alltså 70 nya hotell på 2-3 år.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Vi ser en ökad efterfrågan och starka ekonomier, säger hon. Vi kommer att expandera med åtminstone tre av våra varumärken i främst Peru, Argentina, Colombia, Venezuela, Brasilien och Chile.

JW Marriott är det femstjärniga premiumvarumärket, medan designdoftande Renaissance Hotels och affärsresekedjan Courtyard är fyrstjärniga, mer tillgängliga hotell. Totalt har Marriott ett tiotal varumärken, bland annat exklusiva Bulgari och The Ritz-Carlton.

Morales ser en allt starkare turism till Ecuador i allmänhet och Quito i synnerhet, då allt fler bokar paket med Quito och Galapagos tillsammans. Men turisterna är inte i majoritet.

– Amerikanska affärsresenärer är vår största målgrupp för JW Marriott i Quito. Vi har tappat en del av den europeiska affärsresemarknaden i och med krisen, men Storbritannien och Schweiz är växande på leisuresidan för oss. Nu ser vi även att Asien växer starkt, med Kina i spetsen.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report