Poste Italiane får rädda Alitalia

Fre 11 okt, 2013 - 14:44

Den italienska regeringen kommer att låta statligt ägda Poste Italiane att ta en andel i Alitalia.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Hur stor andel specificerades inte i uttalandet från regeringen men medieuppgifter gjorde gällande att det statliga postbolaget skulle ta an andel på cirka 10-15 procent för cirka 75 miljoner euro. Detta som en större rekapitaliseringsplan, som även inkluderar nya banklån, på kring 500 miljoner.skriver Financial Times.

Enligt uttalandet behövde Alitalia även ”diskontinuitet”, vilket antyder en ny ledning, utöver aktieägare och en ”viktig omstrukturering mot ett nytt industriellt projekt”.

Enligt uppgift var Air France-KLM, som i dag har 25 procent av aktierna, berett öka sin andel till 50 procent, men bara under tuffa villkor som hade påverkat jobb och rutter. Det föll varken vissa regeringsmedlemmar eller de italienska facken i smaken.

Regeringen motiverade sitt ingripande med att Alitalia var en viktig nationell tillgång och menade att partnerskapet mellan Poste Italiane och Alitalia förde med sig synergieffekter inom både frakt och passagerartrafik.

I går uppgav den italienska luftfartsmyndigheten Enac att bolaget måste rekapitaliseras eller sluta flyga. Planen kunde tvingas stanna på marken så tidigt som på lördag, sade Vito Riggio, chef för myndigheten.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report