Idag tillkännager Swissport och SAS att de har signerat ett avtal där Swissport förvärvar 10 % av SAS Ground Handling i Sverige, Danmark och Norge.

Förvärvet, som har en obetydlig påverkan på SAS koncernens lönsamhet och likviditet, träder i kraft 1 november 2013. Avyttringen och outsourcingen av SAS Ground Handling är en viktig del av SAS strategi att ytterligare öka den operationella flexibiliteten i företaget.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Avtalet, som Swissport och SAS har undertecknat, är därför ett viktigt steg i genomförandet av den strategin.

I mars 2013 meddelade SAS och Swissport att den underskrivna avsiktsförklaringen ska bana väg för fortsatta förhandlingar av en komplett outsourcing av SAS mark- och frakttjänster i Skandinavien. Parterna har enats om att avvakta vidare förhandlingar i väntan på att Swissport avslutar förvärvet och integrationen av Servisair (under förutsättning att den fusionen godkänns).

– Dagens avtal markerar Swissports steg in på den skandinaviska marknaden och vi är glada att etablera en närvaro här tillsammans med SAS och flera andra kunder, säger Per H. Utnegaard, koncerncef och VD på Swissport International.

– Detta är ett viktigt steg för vår marktjänst där strategin är att hitta en industriell lösning med en stark partner. Tillsammans med Swissport får vi större möjlighet att utveckla affären och fortsatt leverera hög kvalitet till våra kunder, säger Rickard Gustafson, koncernchef och vd på SAS.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report