Nioåring tjuvflög till Las Vegas

Lör 12 okt, 2013 - 9:23

Foto: Wikimedia Commons - Flicka

En nioåring i USA smet från sina föräldrar, tog sig ombord på ett plan och flög 200 mil utan biljett. Först framme – i Las Vegas – åkte pojken fast.

En ensam nioårig pojke smet ombord på ett flygplan på Minneapolis-Saint Pauls internationella flygplats på torsdagens morgon. Det uppger Reuters. Pojken tog sig igenom tre säkerhetskontroller utan boardingkort. En företrädare för flygplatsen bekräftar att pojken klarat sig igenom säkerhetskontrollerna.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Därefter tog sig nioåringen ombord på ett flyg till Las Vegas. Först framme togs han om hand av polisen, efter att kabinpersonalen fattat misstankar under flygningen. En tidigare talesperson för Northwest Airlines hävdar att det inte är första gången liknande händelser inträffar, och förklarar hur det går till:

”De ansluter till en grupp eller familj, och för en utomstående ser det ut som om de tillhör den. Ingen tänker på om det är tre eller fyra barn i en familj”, säger John Austin till Reuters.

Pojkens föräldrar säger att de inte hade en aning om att han försvunnit. Pojken ska enligt Reuters ha tagit spårvagn till flygplatsen, och innan han smitit ombord på planet hunnit med en springnota på en flygplatsrestaurang.

Källa: di.se

 

 

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report