London stort på höstlovet

Ons 23 Okt, 2013 - 6:20

På hösten vill vi svenskar gärna åka på en mysig storstadssemester. Det visar i alla fall FOREX Banks senaste undersökning där det framgår att 55 procent av vuxna svenskar planerar att resa utomlands någon gång i höst.

48 procent av dessa önskar sig helst av allt en storstadssemester, med andra ord närmare 1,5 miljoner människor. Sol och bad reguljärt längtar 21 procent till, medan 20 procent vill ha en traditionell charter. Kulturresa efterfrågas av 17 procent, matresa av 10 procent och en mer aktiv naturresa lockar 8 procent.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Men vart går då cityresorna? Enligt Resias statistik över vecka 44 ser bokningarna ut så här:

1. London
2. Rom
3. Paris
4. Barcelona
5. Berlin
6. Prag
7. Florens
8. New York
9.  Lissabon
10. Dubai

Foto: Mats Montner

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report