Michael O’Learys haveri på Twitter

Ons 23 okt, 2013 - 10:12

Ryanair bjöd in till en frågestund med vd:n Michael O’Leary på Twitter.

Men hans medarbetare hade inte riktigt informerat honom om hur man bör bete sig på mikrobloggen, skriver the Independent.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Att stora företag och organisationer bjuder in till frågestunder via sociala nätverk är vanligt. Ryanair ville inte vara sämre och satte sin yvige vd Michael O’Leary vid tangentbordet. Men den citat glade irländaren hade nog inte räknat med vilken massiv storm av skäll han skulle få.

En av de första tweetarna löd: ”Vilken kategori människor tycker ni bäst om att behandla illa? Jag gissar på gamla och handikappade.” Snabbt följde frågan: ”Är det företagets policy att personalen ska vara så oartig och ohjälpsam som möjligt?

Det tog inte lång tid innan irländaren plockade upp handsken och gav tillbaka med samma mynt, bland annat efter att ha fått frågan om han fötts som ett ”arsel” eller utvecklats till det med åren. Det hela utvecklade sig till en veritabel pajkastning.

Michael O’Leary hotade dessutom en anställd som uppmärksammat att vd:n nu fanns på Twitter med sparken om personen inte återgick till jobbet. Tweetsen raderades, men fick innan dess snabbt spridning, skriver the Independent.

Källa:di.se

 

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report