Nationalmuseum och Swedavia inleder ett samarbete för att visa konst och design på Stockholm Arlanda och Umeå Airport.

Under våren invigs en fotoutställning på Arlanda med porträtt av internationellt kända svenskar. Därmed skapas möjligheter att njuta av museets konst i samband med flygresan.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Med temat Crossing Borders öppnar Nationalmuseum under våren en utställning i Terminal 5 vid Stockholm Arlanda Airport. Utställningen består av fotografiska porträtt av internationellt kända svenskar, som på olika sätt har utmanat och överskridit gränser. Under hösten fortsätter samarbetet på Umeå Airport som en del i Nationalmuseums uppdrag att medverka i kulturhuvudstadsåret i Umeå 2014.

Samarbetet skapades som en del av Swedavias strävan att skapa upplevelser och mervärde på flygplatserna. Detta arbete sammanföll med att Nationalmuseums museibyggnad stängs för renovering under en period. Under renoveringen visas delar av samlingarna i tillfälliga lokaler på Konstakademien i Stockholm och genom samarbeten med länsmuseer och konsthallar runt om i landet. Nu har turen också kommit till flygplatsen som konstarena.

– Renoveringen ger oss ett utmärkt tillfälle att visa vår konst där vi aldrig har visat den förut. På flygplatser finns fantastiska möjligheter för många att ta del av våra utställningar. Vi är mycket glada över samarbetet som gör att vi kan erbjuda ytterligare visningsplatser för konst och design, säger Berndt Arell, överintendent på Nationalmuseum.

– Vi vill skapa flygplatser som våra resenärer ser fram emot att besöka. Samarbetet med Nationalmuseum är något utöver det vanliga och att få visa nyskapande upplevelser tillsammans med dem tror vi är ett samarbete som alla tjänar på, säger Michael Persson-Gripkow, marknadsdirektör på Swedavia.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report