Kallt, vackert och lite läskigt. Så beskrivs norra Sverige när Lonely Planet rankar Sverige som det fjärde bästa resmålet under 2014.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Gourmetmat och kultur är heta tips för turister. Bara Brasilien, Antarktis och Skottland överträffar Sverige på listan över de bästa resmålen.

Spontant blir man ju jätteglad. Mitt i prick. Precis de tre delar vi jobbar intensivt med”, säger Ulrika Hallesius, kommunikationsdirektör på Visit Sweden. Hon syftar på att reseförlaget Lonely Planet skriver om kulturstaden Umeå, deckargenren med Stieg Larsson i spetsen och de svenska måltidsupplevelserna.

Förlaget uppger att de flesta har en känsla av hur Sverige är, mycket tack vare författaren Stieg Larsson. Även den svenska maten får rejält med beröm.

Huvudstaden har sedan länge varit ett högt ansett mål för seriösa gourmeter och djärvt experimentella kockar, men på senare tid har ryktet om svensk mat spritt sig även utanför landets gränser,” skriver Lonely Planet.

Ulrika Hallesius säger att turismen i Sverige förändras. I stället för sightseeing ägnar sig turisterna åt ”lifeseeing”, att uppleva den svenska livsstilen.

Vi upplevs som ett modernt, vänligt och öppet land. Man vill besöka städerna, gå och fika och ta del av kulturen här.
Klicka här:
TIO BÄSTA RESMÅLEN 2014
1. Brasilien
2. Antarktis
3. Skottland
4. Sverige
5. Malawi
6. Mexiko
7. Seychellerna
8. Belgien
9. Makedonie
10. Malaysia
Källa: Best in Travel 2014, Lonely Planet

Källa:TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report