Foto: Finnair

Strejkhoten i flygbranschen hänger i luften ända till slutet av veckan.

Finnair förberedde sig på en strejk redan på tisdagen genom att stoppa biljettförsäljningen till de första anmälda strejkdagarna. Biljetter säljs inte mer för den 15–17 november.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Om tvisterna inte reds ut går kabinpersonalen och marktjänsterna i strejk i ett dygn på fredag klockan 15. Om strejken blir av inställs största delen av Finnairs och Blue 1:s flyg.

På tisdagen försökte man på riksförlikningsmannens byrå åter medla i tvisterna i flygbranschen. Tuomas Aarto, vice vd för arbetsgivarna för servicebranscherna Palta, sade till FNB att förhandlingsläget fortfarande verkar vara svårt i båda lägren.

– I vissa frågor har man gått framåt men inte i de stora.

Aarto säger att man med kabinpersonalen nästan inte kommit någon vart. I vissa andrahandsfrågor vad gäller marktjänstpersonalen har man däremot gått framåt. Man kommer att försöka nå en lösning ända till sista stund

Den springande punkten är Finnairs sparprogram som arbetsgivaren försöker få in i kollektivavtalet.

Enligt Finnair kommer man att sköta charterflygen men inte heller de är garanterade. Nästa strejk hotar på måndag. Under strejken utförs arbetet av cheferna.

På tisdagen försämrade en strejk bland cirka fyrahundra catering-anställda serveringen på Finnairs inrikes- och Europaflyg. Om ingen lösning hittas för cateringpersonalens del börjar en ny strejk på torsdag klockan 12. Strejken var en protest mot arbetsgivarens beslut att byta kollektivavtal. (FNB)

Källa: fabsy.fi

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report