Pusslet med tusen bitar

Tis 3 dec, 2013 - 11:41

Det roligaste med det här uppdraget är känslan av att skapa en unik överblick.

Varje branschpersonlighet bidrar oundvikligen med en ny pusselbit som skapar lite mer klarhet i den industri vi försöker skildra. Ibland kan det kännas som en ankdamm, men det som är spännande är att det här pusslet kan bli hur stort som helst.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Resor är nämligen mer än resebyråer, hotellkedjor och flygbolag. Det är taxibolag, rederier, tågoperatörer, bussar, banker och försäkringsbolag. Och fackförbund, intresseorganisationer, ideella eldsjälar,volontärer, utrikespolitik, apputvecklare, webb-startups och högskolor. Miljöaktivister, jurister, artister, nudister, riskkapitalister.

I det senaste numret av Travel Report har jag och fotograf Wilhelm Rejnus träffat SJ:s vd Crister Fritzson för ett långt och förtroligt samtal, och Norwegians vd Bjørn Kjos för ett kort och kärnfullt. Vi har lyckats med konststycket att få vår nye skribent Sebastian van Baalen att ta sig direkt från reportageresan i sargade Östtimor till sköldpaddorna på Trinidad & Tobago. Elke Jung har korkat upp champagnen, Gunnar Lindberg Årneby tipsar om sina bästa reseappar och cykelexperten Niklas Instedt resonerar kring Sveriges framtid som cykeldestination. Bredd var ordet!

Travel Report kommer fortsätta följa med i utvecklingen och jag hoppas att du hänger med oss – oavsett vilken plattform du föredrar, oavsett vilken pusselbit du representerar. Tänk att vi får vara en del av en bransch som aldrig sover eller stagnerar. Och som, vågar jag påstå, bara kommer att växa och växa.

Christian von Essen
Chefredaktör Travel Report
christian@travelreport.se

PS. Du följer väl Travel Report i sociala medier? Vi finns på Facebook, Twitter, Instagram och Youtube.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report