Ny generaldirektör på plats i LFV

Ons 18 Dec, 2013 - 7:01

Vi ska lägga ett stort fokus på att bli mer konkurrenskraftiga och fortsätta vårt utvecklingsarbete, säger Olle Sundin, ny generaldirektör för LFV.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

I samband med tillträdet låter Olle Sundin genomföra en analys för att klarlägga om hur LFV driver verksamheten.

– Vi har skött flygtrafikledning i Sverige sedan 1939. Efter 1978 även till försvarsmakten och sedan 2013 i Abu Dhabi. Vi ska erbjuda säkra och hållbara flygtrafiktjänster som bidrar till att bygga framgångsrika affärer åt våra kunder, säger Sundin.

Regeringen har också gett LFV i uppdrag att, med säkerhet som högsta prioritet, delta i arbetet för att reformera och effektivisera Europas flygtrafiktjänstsystem och fortsätta integrera luftrum. Regeringen anser också att LFV ska vara drivande i utvecklingen av tekniska och forskningsinriktade samarbetskonstellationer med ökat fokus på att realisera potentialen av dessa.

LFV har idag 1250 medarbetare, med kontrollcentraler i Stockholm och Malmö samt drift av 31 torn i Sverige samt fem i Förenade Arabemiraten.

Olle Sundin har över 40 års erfarenhet inom flygbranschen och kommer senast från rollen som chef för Bromma Stockholm Airport.  Har startade karriären som flygledare och har bland annat varit chef för flygtrafikledningen i tornet på Arlanda i Stockholm.

Affärs- och destinationsutveckling liksom miljöfrågor har varit fokusområden för Olle Sundin. Han för därmed in ett tydligt kundperspektiv i affärsverket.

Mikael Larsson, som sedan april 2013 varit tillförordnad GD, återgår till tjänsten som ekonomidirektör och får även rollen som stf GD.

 

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report