Invånare i staden New York och andra tätbefolkade storstadsområden i nordöstra USA hukar inför ett rejält snöoväder.

Hårda vindar, kyla och snö väntar. Kring 2 000 flygningar har ställts in. Vintervädret påverkar ett stort område från Chicago till New York, New England och huvudstaden Washington. I staden New York kan det enligt prognoserna komma upp till 25 centimeter snö.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Ovädret har fått guvernörerna i delstaterna New York och New Jersey att utlysa nödläge.
– Jag manar invånarna i New York att vara försiktiga, undvika resor och stanna inomhus, sade delstatsguvernören Andrew Cuomo.
Både Cuomo och New Jersey-guvernören Chris Christie har givit order om att alla inte helt oumbärliga offentliganställda ska stanna hemma från jobbet. Flera skolor i New Jersey och i andra delstater i nordost håller också stängt på fredagen.

Ovädret ses som en första utmaning för staden New Yorks nye borgmästare Bill de Blasio. Efter ett möte med en krisgrupp manade han New York-bor att hålla sig borta från gatorna.

– Det här är första gången av många som jag ber er: snälla, stanna inomhus. Låt bilen stå, och gå inte utomhus om ni inte absolut måste.
Kring 2 500 flygningar runtom i nordöstra USA har ställts in och ytterligare 7 000 är försenade. Värst drabbad är O’Hare-flygplatsen i Chicago och Liberty i Newark.

Ruben Rasin från San Jose i Kalifornien, som var i Boston för att hälsa på sin flickvän, oroade sig för att hans flyg ska bli försenat eller inställt.
– Det påminner mig om varför jag flyttade till San Jose efter att ha gått på college här, sade han.

Källa:TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report