Norwegian sade upp sin kabinpersonal innan jul och gav dem två alternativ.

Antingen tacka ja till bemanningsanställning eller bli av med jobbet. I fredags hade en majoritet skrivit på för Proffice Aviation. Skriver kollega.se.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Dagarna före jul fick Norwegians hela svenska kabinpersonal beskedet att samtliga tjänster är uppsagda. Kontraktet mellan företagets norska och svenska bolag gällde inte länge och 52 personer skulle bort.

De anställda fick två alternativ: gå över till bemanningsföretaget Proffice Aviation eller bli av med jobbet. Betänketiden tog slut den 10 januari. Då hade majoriteten skrivit på för bemanningsföretaget.

– Den senaste informationen jag har fått är att majoriteten har tackat ja och omkring tio stycken har tackat nej, säger Lars Kristoffersson, ordförande i Unionenklubben på Norwegian.

Beslutet kommer att innebära en stor förändring i de anställdas trygghet. Om Norwegian inte vill anlita Proffice Aviation länge så kan de välja att ta in ett annat bemanningsföretag istället. Att många ändå valde att gå över förvånar inte Lars Kristoffersson.

– De flesta har familjer att försörja. Man har inget val. Däremot har nog beslutet hastats fram av en del. Arbetsgivaren säger: skriv på nu, innan den 10:e, annars åker du ut. Julen har varit turbulent och orolig. De anställda är väldigt ledsna.

För dem som valt att inte skriva på för Proffice Aviation väntar nu uppsägningsförhandlingar.

Källa: kollega.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report