När resekonsultbyrån Razormind sammanfattar 2013 för flygplatserna i Nordens huvudstäder är det i regel positiv läsning – i genomsnitt är ökningen 3,8 %. Stockholm Arlandas ökning är mest signifikant med 5,3 % fler resenärer – totalt 20 681 554 flög via Arlanda och 2013 är första året som man spräckte 20-miljonersspärren.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Men Arlanda är fortsatt bara på tredje plats när det gäller det totala antalet resenärer. Kastrup i Köpenhamn hade 24 miljoner (upp 3,1 %) och Gardemoen i Oslo nästan 23 (upp 4 %). Helsinki-Vantaa hade 15,3 miljoner (upp 2,8 %).

När det gäller internationella resenärer är Köpenhamn överlägset störst, med 22,2 miljoner följt av Arlandas 15,8. Den enda egentligt negativa utvecklingen under året är att både Köpenhamn och Helsingfors tappar i inrikestrafiken – ner 1,7 % respektive 9,7 %.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report