Foto:swedavia

Det svåra väderläget gör att flygplan har svårigheter att landa på Malmö Airport.

Hittills har två plan valt att landa på Kastrup istället. Vid ett-tiden valde två flygplan som skulle landat på Sturups flygplats att styra om och istället landa på Kastrup på den danska sidan. Väderläget i sydsverige är besvärligt och kan orsaka stora förseningar för de berördda flygresenärerna.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Det är upp till piloten att välja eftersom det handlar om att säkra landningen, säger Klas Nilsson, presschef på Swedavia som äger de större svenska flygplatserna bland annat Sturup.

De två flygplan hittills som skulle landat på Sturup men valde Kastrup är dels ett SAS-plan från Stockholm men även ett Wizz-Airflyg från Budapest. Enligt vittnesuppgifter från passagerare på ett av flygplanen, SAS-planet, så var landningställen nere men strax före landningen valde piloten att avbryta landningen för att sedan styra mot Kastrup.

De berörda passagerarna kan nu få en kraftig försening på sin resa.

– Flygbolagen får ju se till att de som måste till Sturup för att till exempel hämta sin bil får transport dit men det blir ju istället kanske närmare för den som ska till Malmö, menar Klas Nilsson.

Om vädret fortsätter så kan det bli fler plan som tvingas landa på Kastrup under eftermiddagen och kvällen, uppger Swedavia.

Källa: svt.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report