Swedavia tar emot 100 praktikanter

Tis 4 feb, 2014 - 9:50

Flygplatskoncernen Swedavia inleder ett samarbete med Arbetsförmedlingen där man åtar sig att ta emot inte mindre än 100 arbetslösa ungdomar för tre månaders arbetspraktik på någon av Swedavias 10 flygplatser i landet. Projektet vänder sig till långtidsarbetslösa ungdomar eller ungdomar som ligger i riskzonen för att bli långtidsarbetslösa.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Det är mycket positivt att arbetsgivare som Swedavia öppnar upp praktikplatser med handledning i den här omfattningen. Vi vet av erfarenhet att en praktikplats kan vara den insats som leder till arbete och egen försörjning, säger Clas Olsson, tf generaldirektör på Arbetsförmedlingen.

Syftet med samarbetet är samtidigt att lära Arbetsförmedlingen mer om de framtida karriärvägar som finns inom Swedavia, samt vilken kompetens som efterfrågas.

CVE

SENASTE NYTT

ANNONS: