5 mötestrender från Svenska Möten

Ons 5 feb, 2014 - 22:04

Det börjar bli tradition att Svenska Möten släpper sina fem mötestrender varje år, baserat på statistik från sina medlemmar. Så här ser trenderna ut den här gången:

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

1. Ökad individualism och jag-trend: konferensgästen är mer kvalitetsmedveten och ställer allt större krav på mötesplats, flexibilitet, service och teknik.

2. Större krav efter specialmat: förutom fler vegetarianer och allergiker ökar också efterfrågan på specialkost inspirerad av olika dieter som 5:2, GI-metoden och LCHF. I ett större sällskap kan det finnas önskemål om tio olika typer av mat, något som i sin tur ställer höga krav på anläggningarnas planering och logistik. Minska ner betydelsen av specialmaten

3. Mer rörelse och aktivitet: en trend som ökar stadigt är önskemål om fysiska aktiviteter i samband med konferens. Man tränar på gym, cyklar mountainbike och tar yoga-paus. Många arbetsplatser har gemensam aktivitet med jobbet, som att åka Vasaloppet tillsammans eller springa vårruset eller liknande och då passar man på att träna inför den.

4. Kortare OCH längre möten: trenden med dagskonferenser fortsätter att hålla i sig framförallt i storstäderna, där dagarna också krymper till halvdagar och tvåtimmars-mikrokonferenser. Samtidigt ser man även ett uppsving gällande bokning av möten med övernattning igen. Genomgående trend är att möten ska ha tydlig målsättning och vara noga förberedda.

5. Mötesbokning med kort varsel och nu möjligt online: allt fler möten bokas med mycket kort varsel och man föredrar att göra detta online. Smidig och användarvänlig teknik liksom möjlighet till extern expertis för kreativa lösningar är något som efterfrågas.

Illustration: Svenska Möten/Kristin Lidström

SENASTE NYTT

ANNONS: