Böter för Ryanair och Easyjet

Lör 22 Feb, 2014 - 10:31

Lågprisflygbolagen Ryanair och EasyJet har ålagts att betala dyra böter för bristande information gällande reseförsäkringar på bolagens hemsidor.

Det är den italienska antitrustmyndigheten AGCM som slår fast att flygbolagen inte ger sina kunder tillräckligt med information om vad som gäller vid köp av reseförsäkring på bolagens hemsidor.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

AGCM menar att det inte framgår vad försäkringarna täcker samt att avgiften för att få köpa försäkringen är oproportionerligt hög. Myndigeheten gillar inte heller att självrisken kunderna måste betala för att få ut något från försäkringarna är högre än priset på själva försäkringen.

Hos Ryanair är dessutom knappen där försäkringen kan avbeställas för svår att hitta, enligt AGCM.

Ryanair har ålagts att betala 850 000 euro, ungefär 7,5 miljoner kronor, i böter. För Easyjet stannar bötesbeloppet på 200 000 euro (1,8 miljoner kronor), eftersom bolaget har gjort om sin hemsida efter AGCM:s krav.

Ryanair kommer att överklaga beslutet.

– Vi har noterat vad AGCM har kommit fram till och vi håller inte med. Våra advokater kommer att överklaga, men medan den processen pågår kommer vi att förändra vår hemsida, säger Ryanair kommunikationschef Robin Kiely till nyhetssajten Travelmole.com.

Källa: svd.se


SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report