Foto:Göteborg & Co

Göteborgarna vill komma närmare havet, det är tydligt i jubileumsplanen 2021 inför stadens 400-års firande.

Havet och skärgården är Göteborgs Eiffeltorn eller kinesiska mur, en unik tillgång som inte kan kopieras. En veckas hyllning till havet som på sikt ska bli en ny reseanledning till Göteborg.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Tid och plats: Tisdag 25 februari kl. 10.45 på Drottningtorget (vid soppcontainern)
Närvarande: Camilla Nyman, tf VD Göteborg & Co, Björn Persson, krögare, Fredrik Karlsson, skolmåltider Västra Göteborg, Birgitta Bergerlind, projektledare Go to Sea.

Den 25 februari till 1 mars så kommer ”soppcontainrar” att erbjuda lunchsoppa på fyra platser i Göteborg, 10 000 barn att få äta fisk i bamba varje dag och aktuella frågor om miljö och hållbart fiske att diskuteras i Nordstan. Ett 30-tal restauranger kommer servera specialkomponerade menyer med fisk och skaldjur. Dessutom ska Go to Sea locka fler besökare till Göteborg på några års sikt. Havet, fisk och skaldjur lyfts fram i seminarier, aktiviteter och matupplevelser. Ledorden är smaka, upplev och lär.

Bakom satsningen står Wallenstam, Higab, Göteborgs Köpmannaförbund, Göteborgs Restaurangförening (GRF), Västra Götaland, Göteborg 2021 och Göteborg & Co.

 

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report