Årets bästa aprilskämt 2014

Tis 1 apr, 2014 - 20:36

Så var 1 april över för den här gången. Vinnare i resesegmentet är tveklöst Vings nya koncept Hipster Resorts, där vi kan trimma skägg, dricka IPA och lyssna på vinyl-DJ:s. Det kanske mest geniala i sammanhanget är den tydliga undersidan på ving.se/hipster-resorts – och den mustaschprydda loggan. I skrivande stund har länken delats över 5 000 gånger bara på Facebook, så tilltaget har nog blivit betydligt mer viralt än man hade vågat hoppas på.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Hotels.com och deras ”Sleep Pods” är inte heller så dum. Tanken är alltså att bokningsjätten på grund av stor hotellefterfrågan vid större evenemang ska börja erbjuda hotell med ”sovståplatser”. Så här skriver man i pressreleasen:

”De nya sovplatserna kommer vara 1×2 meter stora, ungefär samma storlek som en normalstor garderob. Insidorna har en mjuk insida för att erbjuda gästen maximal komfort. Sovplatserna är utvecklade tillsammans med professor Lisa F. Poolar som ser flera fördelar med att sova ståendes.
– Genom att sova stående minskar risken för rynkor markant. Ansiktet trycks mot kudden under sömnen, vilket innebär stor påfrestning för huden och ger upphov till rynkor. Särskilt i området runt ögonen och pannan. Får ansiktet behålla sin naturliga vertikala position hela natten minskar risken för rynkor, säger Lisa F. Poolar.”

Destination Sigtuna meddelade att man kommer börja använda sig av robotar istället för turistinformatörer. Robotarna ska enligt uppgift produceras i Märsta, och allmänheten får på Sigtunas Facebooksida rösta på ifall robotarna ska utformas som drakar, vikingar eller den respektingivande Tant Brun.

Just det, Swebus ska vi inte heller glömma. De lanserade i dag sina nya höghastighetsbussar, som swishar fram i 150 km/h i en egen fil mellan Stockholm och Linköping. Presschefen Christel Grip uttalar sig i pressmeddelandet:
– Ingen kommer att missa dem på vägarna. Resenärerna uppmanas även att gå på och av snabbare än vanligt, vid alla mindre hållplatser kommer vi inte stanna helt utan erbjuda flygande på- och avstigning. Precis som på snabbtåg finns det ju även högre risk för åksjuka ombord, men vi tror att många tycker det är värt det.

Rosa Bussarna meddelade på sin Facebook-sida att man efter 44 år äntligen satsar på flygresor:

”Efter 44 år med Rosa bussarna har vi nu beslutat att kasta oss in i flygbranschen. Vi har nu gått med som delägare i ett asiatiskt lågprisbolag som kommer att byta namn till Pink Air. Vi kommer huvudsakligen att sikta in oss på resor till Asien och Oceanien men vi kommer även att ha avgångar till Frankfurt och London. Med tanke på att det inte har gått så bra för ett av de skandinaviska bolagen så funderar vi även på att rikta in oss på den skandinaviska marknaden. Exempel på några av våra nya spännande destinationer är Hawaii, Papua Nya Guinea & Tahiti.
Ps. För pinkare (f.d. resenär) gäller samma rabattsystem som vanligt.”

Fritidsresors vackra ö var också ett ambitiöst projekt.

Och våra vänner på tidningen Vagabond berättar om ett urintest vid säkerhetskontrollen för att komma in i USA.

 

Aprilskämt utanför resebranschen:

Neenya.com/aprilskamt har samlat svenska mediers bidrag och visar hur virala de har blivit. Vad sägs till exempel om Råggi – det första drickbara brödet från Polarbröd?

The Guardian har samlat hundratals brittiska exempel på aprilskämt.

I tech-världen har det hänt väldigt mycket, vilket TechCrunch samlat här. Google har framförallt varit väldigt aktiva i år och tjuvstartade till och med dagen innan. Nyheten att forskningsinstitutet CERN byter font till Comic Sans är en personlig favorit.

Mashable vill förstås inte vara sämre. Legos frakt-sköldpadda är fin:

Missa inte heller Anchorman 2 – the NO JOKES cut.

Den här busschauffören är också lite lustig. Man gillar ju massans omedelbara underkastelse!


 

 

Tipsa gärna om andra bra exempel i kommentarerna eller på mailen!

CHRISTIAN VON ESSEN
christian@travelreport.se

SENASTE NYTT

ANNONS: