Premiär av nya HTL Stockholm

Tis 29 apr, 2014 - 22:06

I dag smygöppnade nya hotellkonceptet HTL dörrarna för pressen på Kungsgatan 53 i Stockholm. Bland målare och hantverkare fick vi njuta av en egenhändigt ihopknåpad charkbricka i den generösa loungen, och förevisades därefter några av rummen, som vid öppningen 2 maj ska vara hela 274 till antalet.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Trenden med yteffektiva, tekniknära och prispressade hotellkoncept känns helt rätt i tiden, och med ett ultracentralt läge hoppas HTL förstås snabbt bli en naturlig del av Stockholms stora hotellflöde. Faktum är att Scandics holdingbolag är ägare, men bortsett från det ska inga likheter framträda enligt ledningen (som kommer från just Scandic). Efter köpet av Rica Hotels är citykvarteren minst sagt fullmatade med syskonkedjorna, och i slutet av året öppnar ännu en HTL-filial med 120 rum på Upplandsgatan vid Norra Bantorget (ett stenkast från nästa Scandic på Wallingatan och en drive från Scandic Grand Central).

De klasslösa rummen (med eller utan fönster är allt som kan väljas) är effektivt inredda utan garderober, skrivbord eller annat som tar plats. Väskan lägger man under sängen och finns det inte fönster finns det stora speglar istället. En smart-tv från Samsung låter oss nyttja all medhavd media vi önskar, och in- och utcheckning sker naturligtvis online och via de här söta lådorna som du ser här nedanför. Ett rum kostar från 599 kronor och uppåt, beroende på trycket i stan. Alla rum har 160 cm-sängar. Inget tjafs.

Hotellet byter stil ibland eftersom det sträcker sig över tre olika byggnader, från 17-, 18-, och 1900-talet, och under dagtid finns en ingång från Gamla Brogatan.

I den 500 m2 stora loungen, som även håller på att berikas med en innergård, ska vi kunna jobba, mingla och läppja bubbel i en dedikerad cava-bar (ingen champagne finns här). Köket erbjuder åtta rena rätter, med många av ingredienserna producerade på plats, bland annat vissa korvar.

Vad finns i ”pajpen” då? Jo, faktum är att HTL har ambitiösa ambitioner framöver – man ska etablera inte mindre än 20 HTL i nordiska nyckelstäder under de fem kommande åren. En nordisk huvudstad är redan på gång under året som kommer, men det får vi veta mer om när det är dags.

HTL:s egen cityguide ska fungera som en levande vägvisare för såväl uttråkade konferensgubbar som rödkindade hipsterpar från Japan. Utvalda redaktörer guidar oss redan nu till vad de anser vara Stockholms bästa barer, shopping, restauranger och klubbar.

Det ska bli spännande att se om man lyckas skapa det ”vardagsrum” som alla nyöppnade hotell drömmer om. Bortsett från en del tveksamma färgval och inredningsdetaljer känns konceptet kul, smart och fräscht. Och nu dundrar turisterna in. Maj är ju som vi alla vet lika med Miley, Metallica och Marathon.

Text: Christian von Essen

Foto: Pressbilder

SENASTE NYTT

ANNONS: