Flygbranschen bromsar in

Ons 7 maj, 2014 - 7:04

Tillväxten i efterfrågan för flygtrafik mattades något i mars jämfört med tillväxten tidigare i år.

Under månaden steg de globala passagerarvolymerna, RPK, för flygbolagen med 3,1 procent jämfört med motsvarande månad i fjol. Det rapporterar International Aviation Transport Association, Iata, i sin månatliga statistik.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Marssiffrorna kan ställas i relation till utfallet i februari då passagerartrafiken steg 5,6 procent. Ackumulerat är tillväxten hittills i år också 5,6 procent, vilket är en viss förbättring jämfört med fjolårets totala ökning om 5,2 procent.

”Efter ett antal väldigt starka månader ser vi en avmattning i efterfrågetillväxten. Den starka utvecklingen i utvecklade ekonomier kommer sannolikt att ge stöd för fortsatt tillväxt under kommande månader”, kommenterar Iatas vd Tony Tyler.

Sett till olika regioner visade Europa en tillväxt på 2,0 procent i mars, ned från 5,7 procent i februari. I Nordamerika var uppgången blygsamma 0,6 procent, från en tillväxt på 2 procent månaden före. Latinamerika var den enda region som visade en sekventiell förbättring i mars, medan Asien-Stillahavsområdet hade en låg tillväxt.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report