Är män bättre bilförare?

Tor 8 Maj, 2014 - 6:58

Kör män bil bättre än kvinnor? Mycket tyder på att det är motsatsen som gäller – män kör fortare, tar fler risker och är mer liberala med alkohol i trafiken. Men när det kommer till tro på egen förmåga är det männen som vinner. Enligt rederiet TT-Lines och Netigates undersökning baserat på svar från 1 048 svenska bilister, säger 59 procent av männen att de kör bättre än sin partner (vilket naturligtvis kan innefatta män också). Bland kvinnorna är andelen 37 procent. Siffrorna kommer från TT-Lines trendrapport Svenskarna på bilsemester i Europa som kom tidigare i år.

– Säkerheten bakom ratten är av högsta prioritet för de allra flesta och en viktig fråga för oss på TT-Line. Många som reser med oss är dessutom barnfamiljer och då är det ännu viktigare att köra säkert. Med den här undersökningen vill vi uppmärksamma frågan för att bidra till förbättrad trafiksäkerhet, säger Tony Hansson, marknadsansvarig på TT-Line, i ett pressmeddelande.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

CVE

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report