Stefan Ekengren ny kökschef på Görvälns Slott
Slottsköksveteranen Stefan Ekengren tar över som ny kökschef på vackra Görvälns Slott utanför Järfälla. Han kommer senast från Ulfsunda Slott i Bromma, och har tidigare jobbat på Åkeshof, Hesselby och Rosersbergs Slott, liksom på Hotell Borgholm, Thoresta Herrgård och Sigtuna Stadshotell.
Stefan Ekengren är uppvuxen i närheten av Görväln och ser mycket fram emot utmaningen, som han beskriver som en ”hänsynslös satsning”.
– Jag har en plan för hur detta ska bli helt på vårt eget sätt, vackert och brutalt. Ledorden i mina tankar är att köket och maten ska vara eget, äkta, enkelt och ”från hjärtat-rakt in i hjärtat”.
Sedan ett par år tillbaka driver Stefan även en uppskattad blogg på Besöksliv.
PS. Har du inte testat afternoon tea på Görväln är det hög tid!
CVE