Strejk på Norwegian avblåst

Tis 20 maj, 2014 - 6:59

Flygbolaget Norwegian och det norska fackförbundet Parat kom natten till i dag överens om ett nytt avtal.

Parat meddelar på sin hemsida att kabinföreningen har fått igenom sitt krav på likadana avtal för den danska kabinpersonalen som för den norska. I och med att parterna kom överens avblåstes Parats pågående enmansstrejk och varslet om att ta ut 1 300 kabinanställda i strejk drogs tillbaka.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Kabinföreningens ordförande Marit Lindén säger på det norska facket Parats hemsida att norska regler och förhandlingsordning har varit viktiga att behålla och att de nu förs över även till Parats medlemmar vid basen i Köpenhamn. Hon framhåller att tariffavtalens struktur är lika för Norge och Danmark och ganska lika de avtal de haft de senaste fyra åren.

Parats ordförande Hans-Erik Skjaeggerud säger att han är glad att ha fått avtal som svarar på kabinföreningens krav. Avtalen säkerställer fortsatt fast jobb i Norwegian för de kabinanställda i Danmark precis som det var före strejken.

Men att det gick ut ett sms till de anställda med hot om vad som skulle hända om de strejkade samtidigt som parterna satt hos ”Riksmedlaren” retade Kabinförneingen. Det strider emot den arbetsmiljö vi vill ha i Norwegian, säger Marit Lindén på Parats hemsida.

– Vi har därför krävt och fått ett protokoll som slår fast att arbetsgivarnas arbetsledningsrätt inte får använda hot mot en annars laglig strejk, säger Marit Lindén.

Källa:lag-avtal.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report