Norwegian i krig med USA-piloter

Tis 3 Jun, 2014 - 7:06

Nu slår Norwegian tillbaka mot det amerikanska pilotfacket.

Det sker genom tre helsidesannonser i en av USA:s mest inflytelserika tidningar, The Washington Post.
I samma tidning har det amerikanska pilotfacket nyligen gått till stenhårt angrepp på Norwegian i lika påkostade annonser för miljontals kronor.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Deny Nai” (Neka NAI) hette det i pilotfackets annonser med anspelning på att det norska lågprisbolaget vill flyga mellan Europa och USA under en utfärdad irländsk licens med namnet Norwegian Air International (NAI).

Norwegian svarar nu med liknande helsidesannonser men med ett helt annat budskap:
”Hur mycket längre måste Amerika vänta på:
Fler amerikanska jobb?
Billigare biljetter?
En skjuts för ekonomin:”

Osakliga påståenden
Det amerikanska pilotfacket ALPA har anklagat Norwegian för att vara ”en ulv i fårakläder” som hotar både amerikanska flygbolag och de flyganställda genom sina låga priser.
– Vi kan inte låta sådana osakliga påståenden förbli obesvarade och väljer därför att sätta in helsidesannonser i Washington Post där vi kommunicerar våra viktigaste budskap, säger Norwegians informationschef Lasse Sandaker-Nielsen till norska Aftenposten.
– Vi skapar amerikanska arbetsplatser, ger amerikanarna billiga biljetter till Europa och inte minst skapar vi en sund konkurrens i luften. Det är viktigt att dessa budskap når beslutsfattarna i Washington, så att behandlingen av vår ansökan går vidare.

Det är det amerikanska transportdepartementet som behandlar Norwegians ansökan.
Går den igenom räknar det norska bolaget med att 30 procent av deras passagerare i framtiden kommer att vara amerikaner, skriver Aftenposten.

Källa:aftonbladet.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report