I dag fick Travel Report besöka det nyöppnade konferenskonceptet Nio Rum mitt i Stockholm. Behovet av konferenslokaler i stan tycks fortsatt svårmättat. I enlighet med den pågående trenden att företagens konfererande blir allt kortare och mer citynära har möjligen gänget bakom Nio Rum hittat helt rätt.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Det är på Hamngatan 2 som den 600 kvadratmeter stora sekelskiftesvåningen ska husera allt från tighta ledningsgruppsmöten till bröllopsmottagningar, kundluncher och modevisningar. Att boka in ett styrelsemöte på kort varsel är bara uppskattat.

–  Vi hittade lokalen först och blev förälskade, berättar vd Carl Johan Legert. Därefter började vi fundera på vad vi egentligen vill göra och insåg att det finns ett behov för flexibla konferens- och eventlokaler mitt i stan.

Ovan syns ”biblioteket”, som fungerar som en liten lounge eller salong om man vill. På pressbilderna här syns tyvärr inte den smått fantastiska konsten som kommer från Galleri Kleerup och visar en kul bredd av färgstarka collage och svettiga rockfotografier. Alla verk är till salu och kommer att bytas ut efterhand.

Maten kommer från Svarta Lådan och ska hålla hög hälsoprofil.

Den som känner till verksamheten på undervåningen känner möjligen till delägaren Robert Hållstrand, som driver Kharmagruppen med nattklubbarna Rose och Fou en trappa ner från Nio Rum. Även försäljningsansvarig Fredrik af Klercker är djupt involverad i nattklubbsverksamheten.

– Jag kan absolut se synergier, säger Robert Hållstrand. För många kunder kan det vara ett plus att efter dagkonferensen ha direkt tillgång till restaurang och nattklubb. Vi kan till och med öppna personaltrappan för dem.

Att blicka ut mot Dramaten, Strandvägen, Nybrokajen och Berzelii park är svårslaget, och som tur tycks fönstren ordentligt isolerade för att stänga ute spårvagnspling, vaktparader och tutande bilar i den där förvirrande korsningen.

TEXT: CHRISTIAN VON ESSEN

Foto: Pressbilder

 

SENASTE NYTT

ANNONS: