Kultbolaget ska börja flyga igen

Mån 16 Jun, 2014 - 7:02

Världens första lågprisflyg kommer tillbaka.

Amerikanska People Express ska köra inrikes i USA. I ett tidigare liv tog flygbolaget 1050 kronor för en enkel resa mellan New York och London.
Året var 1981 och People Express väckte stor sensation i flygbranschen. Bolaget blev först i världen med att ta betalt för incheckat bagage samtidigt som man inte serverade måltider men tog betalt för drinkar och snacks. På sätt och vis var People Express en föregångare till nutida lågprisbolag som Ryanair, Easyjet och andra.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Passagerare kunde till och med köpa biljett ombord på flyget, skriver Mail Online. Dessutom hade People Express som mantra att det skulle vara roligt att flyga med en kabinpersonal ombord som hyllade samma tema. Personalen fick också köpa aktier i bolaget för att känna sig mer delaktiga.

Börjar inrikes
Bolaget gjorde stor succé till en början men tog i lite för hårt med en expansion som gick för fort. Det gick helt enkelt grus i maskineriet och People Express döptes av kritiker om till People Distress. Efter bara sex år i drift såldes bolaget 1987 till en av de dåtida amerikanska flygjättarna, Continental Airlines.
Men nu är det alltså dags för come back.

Till en början blir det inrikesflygningar. Med bas i Newport, Virginia, blir det flyg till New Yorks Newark Airport samt till Boston och Pittsburgh. Biljettpriser från 535 kronor och uppåt.
Linjer till Florida och New Orleans planeras också. I dagsläget finns dock inga planer på transatlantiska flygningar.

Källa:aftonbladet.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report