Medlarbud i infekterad tågkonflikt

Ons 18 Jun, 2014 - 7:04

Kontakterna mellan parterna i konflikten om tågtrafiken fortsatte under tisdagskvällen.

Ett medlarbud väntas under onsdagen om ingen lösning nåtts. Industrin drogs in ordentligt när facket Seko på tisdagen trappade upp konflikten till att även gälla godsterminalerna i Göteborgsområdet, vilket kommer att slå hårt mot transporterna på tåg till och från Göteborgs hamn. Den strejken drar i gång den 27 juni om inte Seko och arbetsgivarparten Almega lyckats komma överens i den infekterade frågan om hur timanställningarna ska behandlas.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Hotet om ytterligare utvidgad konflikt kom hand i hand med fler sympativarsel. Stödet för Seko är stort i den fackliga världen och nu har även Målarna, Transport, Livs och Pappers visat sin solidaritet. Sedan tidigare har flera tjänstemannafack uttalat sitt stöd för de timanställdas rättigheter, medan arbetsgivarna tycker att det är en ledarfråga som ägs av arbetsgivarna.

Medlarna meddelade att de lägger ett bud, en så kallad hemställan, på onsdagen om samtalen mellan Seko och Almega inte lett någonstans. Leif Ohlsson vid Medlingsinstitutet vill inte röja vad för slags bud det handlar om, till exempel om det måste accepteras i sin helhet.
– Vi håller på att diskutera med parterna, sade han till TT på tisdagskvällen.
Det finns inget klockslag angivet när parterna senast måste svara.

Källa:TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report