Ryuji Furusho har boardat plan på 156 olika flygbolag och är nu inskriven i Guinness rekordbok.

Den tidigare rekordhållaren hade rest med 108 olika flygbolag. Men det lät ju som småpotatis, tänkte den japanske flygfotografen Ryuji Furusho.
Så tidigare i år gick han hem och letade upp alla boardingpass som han har samlat på sig genom åren. Därmed kunde han bevisa att han hade flugit med 182 olika flygbolag de senaste arton åren, sedan januari 1996, skriver Japan Times.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Av de 182 flygbolagen bestämde sig Guinness att skala av siffran till 156, då man enligt reglerna inte räknar med chartrade flygningar och helikopterfärder.

Höll tal på flygplatsen
Ryuji Furusho är bosatt i staden Narita som ligger på ön Honshu bara några mil öster om huvudstaden Tokyo. Narita har, bekvämt nog för Furusho, en internationell flygplats som svarar för det mesta av landets internationella flygningar.
Den 41-årige fotografen höll ett tal under ett event på Chubu Centrairs internationella flygplats, i anslutning till utmärkelsen. Bland annat meddelade han att han var sugen på att även i fortsättningen utöka sitt rekord.
Furusho nämnde också att det är spännande med skillnaderna mellan världens olika kulturer. Skillnader som man märker genom att sitta inuti flygplanskroppar.
– Det är intressant att observera kulturella skillnader mellan länderna genom att se maten som serveras och besättningarnas uniformer, sade han enligt Japan Times.

Källa:expressen.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report