Bromma flygplats skärper taxiavtal

Tis 24 Jun, 2014 - 13:00

Vi har tidigare berättat om Arlanda Express skärpning av taxiavtalen invid flygtågets terminaler. Nu plockar Swedavia upp pinnen och inför liknande restriktioner på Bromma Stockholm Airport för att komma tillrätta med taxiproblematiken i avregleringens kölvatten.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Nya avtal kommer att träda i kraft efter sommaren, och stipulerar högsta tillåtna avgifter för pris per kilometer, pris per timme, startavgift och grundtaxa. Inom dessa gränser råder fortsatt fri prissättning.

Ett bomsystem kommer dessutom att sättas upp vid infarten till terminalbyggnaden, och enbart taxibolag som har avtal med Swedavia kommer att släppas in. Syftet med åtgärderna är enligt Swedavia att värna om resenärernas säkerhet samtidigt som man upprätthåller en konkurrens på lika villkor.

CVE

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report