Google förbättrar flygsöket

Tis 24 jun, 2014 - 10:17

Googles satsning på sökning av flygbiljetter börjar äntligen bli intressant på riktigt. Genom att ange avreseflygplats på Google.com/flights får du direkt en rad rekommendationer. Men du kan också välja funktionen ”utöka kartan”, vilket ger dig hela världen och vad det kostar till samtliga destinationer just nu enligt Googles sökningar. Du ser samtidigt i ett diagram vilka perioder som är billigast, och kan välja att gå vidare med din sökning eller spara den som favorit.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Det ska bli intressant att se hur Google kan skaka om de etablerade flygsökmotorerna.

Enda kruxet är – föga förvånande – kopplingen till flygbolagens försäljningssajter. Oftast funkar det fint, men ibland följer inte bokningen med, utan man hamnar bara på startsidan. Ibland hänvisas man till ett telefonnummer för att boka. Men som princip är priskartan ett utmärkt sätt att inspireras. Du kan ställa in direktflyg, reslängd och till och med flygbolagsallians om du är på det humöret. In och lek!

CVE

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report