Flera skadade efter blixtnedslag

Tis 8 jul, 2014 - 7:05

Ett kraftigt åskoväder med skyfall och hagel drabbade i dag sydvästra Sverige.

Minst fyra personer fördes till sjukhus efter blixtnedslag. Ovädret ställde också till problem i trafiken.
Två män, far och son, skadades på eftermiddagen i samband med ett blixtnedslag i Tösse, utanför Åmål. Enligt polisen fick sonen i 30-årsåldern föras till sjukhus, då han fått en hörselskada samt tappat minnet.
– Blixten slog troligtvis ned i ett elskåp och letade sig vidare till ett garage där personerna befann sig, säger Stefan Eriksson, styrkeledare vid räddningstjänsten i Åmål.
I Borås kommun fick två personer föras till sjukhus med rökskador sedan ett blixtnedslag orsakat en brand i ett bostadshus.
Nära 10 000 elkunder i Småland har också varit strömlösa under kvällen. Värst var läget på höglandet med 7 700 drabbade hushåll.
Ovädret, som låg över ett område från Vänern ner mot Skåne, har också stört tågtrafiken på flera sträckor med förseningar och inställda avgångar.
SMHI hade tidigare varnat för åska och mycket kraftig nederbörd. Läget beskrevs på förhand som mer allvarligt än vid det kraftiga åskoväder som drog över delar av Götaland för en dryg vecka sedan, då tio personer skadades när blixten slog ner på Bråvallafestivalens område i Norrköping.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Källa:TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report