Rea på charterresor

Fre 25 Jul, 2014 - 9:08

Den regniga midsommarhelgen var rena jackpotten för landets charterbolag.

Men värmeböljan har fått priserna att falla igen. Sommaren började bra för landets charterbolag. De blöta, gråa och stundvis ruggiga veckorna kring midsommar fick många att boka in solresor för resten av året.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Veckan efter midsommar låg bokningsingången drygt 30 procent över motsvarande period i fjol. Priserna steg på sommarresor, men även på höst- och vinterresor. Många börjar ju planera sin semester då, och är det dåligt väder vill man säkra upp med lite sol”, säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo.

Fritidsresors informatör Mathias Bergendahl ger en liknande bild. Den som ville fynda på sista minuten-resor i början av sommaren hade inte mycket att välja på.

Men de senaste veckornas värmebölja har lättat på trycket. Många svenskar med outnyttjade veckor eller flexibel semester är nöjda med vädret här hemma. De är därför mindre benägna att boka in en vecka i Turkiet eller Grekland i augusti eller september.

”Bokningstaken har mattats av något, men är fortfarande högre än i fjol. Priserna har pressats med cirka 5 procent i snitt”, säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo.

Som exempel nämner hon att en veckas resa till Kos med avgång den 2 september kostar 3.250 kronor.

”Kan man resa efter den 15 augusti går det att hitta billiga resor, inte minst om man kan vara borta i två veckor. Alla Medelhavsdestinationer är fantastiska under eftersäsongen som håller på ända in i oktober. Det är soligt, varmt i vattnet och lite lugnare på orterna”, säger hon.

Mathias Bergendahl på Fritidsresor håller med.

”Den starka försäljningstakten under början av sommaren har avtagit. Prisnivån på vissa avgångar och avreseflygplatser under sommarlovet är lägre än den var för en månad sedan”, säger han och tillägger att det alltid är billigast om man kan tänka sig att resa efter skolstart.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report