Resebyråerna nöjda trots sommarvärmen

Ons 30 Jul, 2014 - 10:59

Medelhavsvärmen i Sverige är inget resebyråerna beklagar sig över.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– En regnig sommar är bättre för oss försäljningsmässigt. Men vi har absolut haft en bra försäljning ändå, säger Ingela Schönning, Resia.
MrJet har kampanjdagar. Detour har rea i augusti, september, oktober. Expedia har sommarrea. Apollo kör sommarspecial med SAS. Norwegian hade ”supertisdag”.

Men ingen kan vittna om att försäljningen av utlandsresor dippat markant för att svenskarna vill stanna hemma i värmen.

– Vi har erbjudanden varje tisdag på utvalda destinationer. Det har inget med värmen att göra och vi har inte märkt av några stora avvikelser i försäljning på grund av vädret, säger Lasse Sandaker-Nielsen, informationschef på Norwegian.

Inte heller terrorhotet mot Norge ska ha påverkat deras försäljning märkbart, enligt Lasse Sandaker-Nielsen.

Gôtt i värmen

När Resia frågar kunderna ”Trött på att vara hemma?” på sin webbsida kan det låta smått ironiskt och desperat. Men resebyråns kommunikationschef Ingela Schönning är inte särskilt bekymrad över att svenskarna haft det gôtt i värmen på hemmaplan.

– Tittar vi på helheten ligger vi i linje med vår försäljning förra året. Det är klart att takten mattats av i samband med det fina vädret. Men absolut har vi haft en bra försäljning ändå. Sen är alltid en regning sommar bättre för oss rent försäljningsmässigt. Så är det ju, säger Ingela Schönning.

Hon har också noterat att många människor fortsatt komma till Göteborgbutiken även under de vädermässigt heta veckorna.

– De flesta letar efter sista minuten, men det har varit nästan ordinarie priser på sista minuten förut. Först nu ser man att man kan hitta ospecificerade resor under 3 000 per person om man vill i väg till Medelhavet, så som man tänker sig sista minuten-priser. Några jättebilliga fyndresor har det inte varit den här sommaren. Bokningstakten har varit tillräcklig, så man inte behövt sänka priserna.

Få restplatser
En orsak till det är att det blev ett hårt tryck på utlandsresor i början av sommaren när det var kallt och regnigt runt midsommar, något även konkurrenten Ticket vittnar om.

– Då var det väldigt många resor med avresa under sommaren som hann sälja slut. Så det har funnits väldigt få restplatser den här sommaren, säger Maria Gertell, kommunikationsansvarig på Ticket Norden.

Hon beskriver bokningsnivåerna just nu som normala. Det folk bokar mest är höstlov och julresor.

– Det som reas ut nu är främst resor i slutet av augusti, men då när skolorna börjar är det alltid billigare att resa än i juli, säger Maria Gertell.

Källa:gp.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report