Foto:Daniel Asplund

Utrikesresenärerna ökade med 12,3 procent, medan inrikes ökade med 2,4 procent.

Hittills i år är den totala ökningen drygt 10 procent.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Resenärerna blir allt fler på Stockholm Arlanda Airport. Under juli månad passerade 2 097 249resenärer flygplatsen, vilket är en ökning med drygt tio procent jämfört med juli månad förra året. Utrikestrafiken ökade med 12,3 procent till 1 786 715 resenärer och inrikestrafiken ökade med 2,4 procent till 310 534 resenärer.

– Den stora ökningen av antalet utrikesresenärer driver på utbyggnaden av Terminal 5, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör Stockholm Arlanda Airport. En utbyggd bagageanläggning för avgående bagage ska stå färdig i början av 2015, och redan till årsskiftet beräknas det nya parkeringshuset vid Terminal 5 vara klart med 350 tillkommande P-platser. I Terminal 2 fortsätter satsningarna vilket bland annat innebär att en ny bagageanläggning planeras stå färdig under andra delen av 2015.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report