Nextjet tar över flyglinje

Tis 12 aug, 2014 - 6:55

Nextjet kommer att börja flyga mellan Göteborg och Sundsvall Timrå Airport med start den 22 september.

Sedan två veckor tillbaka har det varit möjligt att börja boka biljetter.
Det blir två flygningar per dag till Göteborg och lika många från Göteborg. Under måndagen besökte Henning Lindberg, marknadschef på Nextjet flygplatsen på Midlanda i Timrå. Tillsammans med flygplatsledningen tittade man över praktiska saker som ska vara klart innan flygningarna startar.
Det gäller hyra av hangar, catering, övernattning för piloter med mera.
– Vi kommer att ha egna flygplanstekniker anställda här på flygplatsen eftersom planen kommer att stå här mellan flygningarna, säger Henning Lindberg.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Från flygplatsledningen är man glad över att Nextjet öppnar upp direktflyget till Göteborg. Detta sedan Direktflyg lade ner linjen vid midsommar.
– Det fanns fler bolag som var intresserade av att ta över linjen, säger Sara Jönsson, marknadsansvarig på Sundsvall Timrå Airport.

Beslutet betyder att Nextjet kommer att finnas på samtliga tre flygplatser i Västernorrland. Bolaget är helägt av Höga Kusten Flyg, där en av ägarna är Peter Forsberg, en av Sveriges största ishockeyspelare genom tiderna.
– Vi finns nu på 13 destinationer i Sverige och 19 destinationer i hela Norden, säger Henning Lindberg.
Det blir Saab 340 som kommer att sättas in på den nya linjen. Den kan ta 33 passagerare. Om det finns behov så uppger Henning Lindberg att man kan sätta in större plan.

Beslutet att satsa på Midlanda har bolaget tagit från den befintliga statistik som finns.
– Under ett år är det mellan 40 000 och 43 000 bokningar till Göteborg. Näringslivet och myndigheter har många kontakter ner mot Göteborg. Och även tvärtom.
En enkelbiljett kommer att kosta mellan 1 000 kronor och 2 500 kronor.

Käla:st.nu

SENASTE NYTT

ANNONS: