Peter Holmqvist blir VD för det nya turismutvecklingsbolaget i Höga Kusten.

Han kommer närmast från arbetet som tillväxtchef i Örnsköldsviks kommun där han har varit en drivande part i utvecklingsarbetet, som under senare tid även har omfattat turismutveckling. Bolaget bildades tidigare i år av kommunerna Örnsköldsvik, Kramfors, Härnösand och Sollefteå och ska kraftsamla kring arbetet med besöksnäringen och att göra Höga Kusten i än högre grad till en destination i internationell klass.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Inriktningen för nye VD:n kommer att vara bland annat arbete med nätverksaktiviteter, identifiera investeringsmöjligheter och stödja etableringsärenden, utveckla varumärket och att utreda turistbyråernas framtida verksamhet.

– En rolig utmaning med stor potential, sammanfattar Peter Holmqvist. Vi ser ju redan nu en positiv trend, men med en fortsatt utveckling av varumärket och en ännu större professionalitet kring turismfrågorna kommer vi att kunna se en tydlig ökning av turismen i Höga Kusten.
Peter Holmqvist lämnar sitt jobb som chef för tillväxtavdelningen i Örnsköldsviks kommun denna vecka och börjar sitt nya jobb redan den 18:e augusti.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report