Grekland årets chartervinnare

Tis 19 Aug, 2014 - 22:59

Votsalakia Photo: Peter Malmrup, Fritidsresor

Dystra ekonomiska tider till trots – Grekland lyckas i alla fall fortsatt hålla fanan högt när det gäller att locka solsugna svenskar. Enligt Tickets sommarstatistik (avresa mellan 1 maj och 31 augusti) är Grekland i topp bland länderna, upp från en tredjeplats i fjol med en ökning på hela 25 procent. Bland enskilda destinationer är det dock fortsatt Antalya i Turkiet som toppar sommarens lista.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Charterarrangörerna har satsat stort på Grekland i sommar med nya resmål och fler boutique- och koncepthotell. Samtidigt utökade Norwegian sin kapacitet och flög reguljärt till flera grekiska resmål. Att dessa satsningar har gett resultat visar sig tydligt i vår bokningsstatistik, där både Spanien och Turkiet har fått ge vika för Grekland, säger Maria Gertell, pr- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor.

Även hos Fritidsresor råder Greklandshysteri under sommaren 2014. En tredjedel av Fritidsresors resenärer har under perioden valt Grekland, en ökning med 20 procent från förra året. Och när man sammanställt kundernas betyg efter semesterns slut är det tydligt att resmålet varit uppskattat: de fyra destinationer som fått högst betyg ligger alla i – just det – Grekland. Högst betyg får Samos, följt av Kreta, Kos och Rhodos.

– Den grekiska övärlden har en småskalig och genuin känsla som många svenskar älskar. Det i kombination med en satsning på moderna hotell för vuxna och barnfamiljer bidrar till väldigt nöjda kunder, säger Bassam el Mattar, Fritidsresors Sverigechef.

CHRISTIAN VON ESSEN

Foto: Peter Malmrup

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report