11-12 september arrangerar VästerbottensTurism vid Region Västerbotten en Turismkonferens på Umeå Folkets Hus.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Vi ska tillsammans med länets fem destinationer lyfta aktuella teman kring framtidens turism, säger Ulrika Annemalm, projektledare på VästerbottensTurism.

De fem destinationerna i länet – VisitUmeå, Destination Skellefteå, Gold of Lapland, South Lapland och Tärnaby-Hemavan – har under året jobbat tillsamnas med VästerbottensTurism vid Region Västerbotten för att ta ett nytt avstamp inför 2015.

Under Turismkonferensen 11-12 september ligger fokus första dagen på länets exportsatsningar där bland annat Destination Skellefteå ska presentera hur de vill utöka gästnätter från Storbritannien och Spanien, samt Granö Beckasin som medvetet har satsat på att gå från en tradtionell campingplats till en mötesplats för europeiska charterresenärer. Dag två inriktar sig mer på att ge turistföretagarna verktyg på hur de ska kunna utveckla sig och sin verksamhet mer strategiskt.

– Det finns även ett stort intresse för hållbar besöksnäring vilket vi behöver bli bättre på i Västerbotten, säger Ulrika Annemalm.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report