Svenskar saknar surf på resan

Tor 21 Aug, 2014 - 10:11

På grund av skräckhistorierna har vi blivit väldigt duktiga på att stänga av mobilsurf och data roaming när vi reser utomlands – åtta av tio gör det. Men det vi saknar mest är inte nödvändigtvis jobbmail och likefiske på sociala medier.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Enligt en undersökning där Comviq frågat 1 472 svenskar om roaming, framgår att 37% helst av allt vill kunna surfa för att kolla upp restauranger eller andra sevärdheter. 36% saknar möjligheten att använda kartfunktionen, medan 28% skulle vilja kunna kolla mailen och 21% längtar efter Facebook, Instagram och Twitter.

Men enligt Comviqs säljchef Joakim Jensen är det hela mer eller mindre i onödan.

– Historiskt sett har det varit svindyrt att surfa utomlands, men faktum är att priserna bara under de senaste tre åren har sänkts med 71 procent – problemet är att många kunder inte är medvetna om det. Där har branschen en läxa att göra, för efterfrågan hos de svenska kunderna finns.

CVE

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report