Finnair Premium Lounge, Photo: Lars Lindmark, Travelreport.se
Finnair har öppnat en ny lounge på Helsingfors flygplats Vantaa. Den ligger utanför Schengen-området, dvs det område från vilka alla Finnairs långdistansflygningar utgår mot Asien, Indien och USA. Nya loungen är avsedd för Finnairs premiumkunder samt övriga resenärer med högst medlemsnivå inom Oneworld-alliansen.

Text och Foto: Lars Lindmark

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Den nya loungen ligger, liksom den äldre, i nära anslutning till gaterna. Tidigare fanns det i den äldre loungen en spaavdelning med pool och sauna samt massagemöjligheter. Denna del är nu borttagen men i den nya loungen finns fortfarande möjlighet till en bastustund. Och var passar en sauna bättre än på en finsk flygplats? Att spaavdelningen försvann beror förmodligen på att Finnair satsar hårt på att minimera transfertiderna på flygplatsen.

Den nya loungen går i traditionell, finsk stil – nästintill stramt och elegant, med svala färger. Det finns avdelningar för arbete, avkoppling – kanske rentav en liten tupplur – underhållning eller en bit mat och något att dricka. Att loungen kommer bli populär bland sina besökare är förmodligen ganska självklart.

Det som däremot slår en när man är på flygplatsen under högtryck är att det börjar bli väldigt trångt för transferpassagerarna som ska byta till en långdistansflygning, eller vice versa. Det har också framkommit att man nu tittar på en utbyggnad av Vantaa, antingen genom en ny terminal eller en ren utbyggnad av nuvarande. Med Finnairs mål om en fördubbling av långdistanstrafiken under kommande år blir nog en utökning av flygplatsen nödvändig för att kunna hålla de korta transfertiderna.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report