Grattis Jambo Tours 40 år!

Mån 1 Sep, 2014 - 13:52

Jambo Tours 40 år. Foto: Christian von Essen, Travelreport.se

I torsdags var det stort firande då researrangören Jambo Tours firade 40 år. Man hade bokat spektakulära Bergrummet på Skeppsholmen, och vigde den soliga eftermiddagen åt att uppdatera kunder och kontakter på sina destinationer genom expertföreläsningar, bland annat på Australien. På kvällen var det stor fest.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Jambo Tours 40 år. Foto: Christian von Essen, Travelreport.se

Inne vid vinbaren exponerades näst intill samtliga gamla katalogomslag, vilket var ett kul sätt att se på utvecklingen i såväl formspråk som destinationsutbud. Redan för 40 år sedan bjöd Jambo alltså sina kunder till i dag superaktuella platser som Seychellerna, Mauritius, Zambia, Bahamas och Västindien.

Jambo Tours 40 år. Foto: Christian von Essen, Travelreport.se

David Karlsson, Jambo Tours. Foto: Christian von Essen, Travelreport.se

Jambos vd Kent Wallstedt var på plats för att fira och förbereda inför kvällens festligheter, men det var marknadschef David Karlsson (bilden) som hade mest att göra med det praktiska under födelsedagen.

Vi bad David sammanfatta framgångsreceptet för Jambo. Han tror att det generellt inte längre är lika viktigt vart resan går, det väsentliga är att det känns autentiskt. Därför har Jambo också ”Resor på riktigt” som tagline.

– Jag tror att vår filosofi med små grupper har varit en viktig framgångsfaktor, säger han. Maxstorleken på våra grupper är ofta mindre än andra arrangörers ministorlek, det säger en del. Dessutom finns det en trygghet i att allt är inkluderat och att vi inte säljer på resenärerna en massa dyra utflyktspaket.

Det sista pusselbiten tror David Karlsson är flexibiliteten.

– Du kan alltid åka hem tidigare eller förlänga resan utan problem. Det är väldigt uppskattat hos våra resenärer.

Jambo Tours 40 år. Foto: Christian von Essen, Travelreport.se

Under det kommande året räknar Jambo med att satsa mer på Sydamerika, samtidigt som man ökar stadigt till bland annat Madagaskar – nu med svensk guide och fasta avgångar.

Jambo Tours 40 år. Foto: Christian von Essen, Travelreport.se

Text och foto: CHRISTIAN VON ESSEN

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report