Norwegian inför domstol – igen

Ons 3 sep, 2014 - 7:06

Efter anstormningen av ersättningskrav för förseningar riktas ännu en stämningsansökan mot Norwegian.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Nya krav tas till domstol för resenärer som tvingats åka slitna ersättningsplan i stället för sin utlovade lyxiga Dreamlinerflight.
I kölvattnet av Norwegians årslånga bekymmer med bolagets nya Dreamlinerplan utökas det rättsliga efterspelet. Skriver di.se.

Flygrättsadvokaten Stephan Eriksson, som sedan tidigare driver ett antal pilotfall kring förseningsersättningar mot Norwegian tar nu även krav på ersättning för ”utebliven Dreamlinerupplevelse” till domstol.

Tusentals Norwegianresenärer har förutom förseningen dessutom tvingats flyga med gamla slitna ersättningsplan, enligt Stephan Eriksson. Samtidigt har Norwegian offensivt marknadsfört sin ”Dreamlinerupplevelse”, med bland annat extra benutrymme och senaste nytt inom underhållningssystem och flygplansinteriör.

På onsdagen lämnar Stephan Eriksson en ny stämningsansökan till Attunda tingsrätt med krav på 600 kronor i ersättning per resenär, utöver ersättning för försenad resa.

”Det här är en köprättslig historia där man hävdar att man köpt en sak och fått en annan”, säger han.

Han arbetar på uppdrag av konsumenträttbyrån Travelright, som driver ersättningskrav för över 5.000 Norwegianresenärer i Norge och Sverige, som drabbats av det senaste årets förseningar. Sammantaget uppskattas bortåt 30.000 resenärer ha drabbats av Norwegians förseningar på grund av Dreamlinerplanens tekniska fel.

Enligt EU-regler har påssagerare rätt till ersättning för flygförseningar på över två timmar. Norwegian har nekat ersättning med hänvisning till EU-reglernas undantag för ”extraordinära omständigheter”. Skulle samtliga drabbade få igenom de ställda ersättningskraven uppgår slutnotan till omkring 150 miljoner kronor.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report