Bromma ökade 5 procent i augusti

Mån 8 sep, 2014 - 21:02

Bromma Stockholm Airport - foto: Swedavia

Nedläggningshotade Bromma Stockholm Airport betjänade 182 000 resenärer under augusti, en ökning om fem procent jämfört med samma månad i fjol. Det var inrikestrafiken som drog upp siffran – ökningen på sju procent till 165 000 resenärer överskuggade den reducerade utrikestrafiken, vilken minskade med nio procent till 17 000. Samtidigt har antalet landningar minskat med två procent, vilket skvallrar om ett förbättrat resursutnyttjande.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Vi har haft en stadig tillströmning av fler resenärer på Bromma under sommaren. Augusti i år är den tredje månaden i rad sedan 1980-talets ”Linjeflygdagar” som flygplatsen sätter månadsrekord sett till antalet resenärer. Vi ser ett ökande resande till destinationer som Umeå, Östersund, Visby, Halmstad, Sundsvall-Härnösand och Bryssel, säger Peder Grunditz, flygplatsdirektör på Bromma.

CVE

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report