Matbloggare till Skåne

VisitSweden fortsätter sitt arbete med att sprida svensk matkultur i världen. Inom projektet Culinary Academy of Sweden har man hittills arrangerat sex pressresor till Sverige – Jämtland, Västsverige, Swedish Lapland, Stockholm, Sörmland och Småland. Totalt har hittills 400 matjournalister och matbloggare från hela världen besökt Sverige genom VisitSweden och med inspiration från konceptet Try Swedish.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Nu går ännu en resa till Skåne, där nio matjournalister bland annat ska få prova potatis, vodka, spättekaka, kräftor och egenproducerad korv. Journalisterna kommer från Storbritannien, Ryssland, Tyskland, Italien, Österrike och Danmark.

– Att utvalda matjournalister får möta svensk matkultur och själva testa äkta skånska måltidsupplevelser, i både natur och en myllrande storstad, skapar värdefull PR och storytelling om Sverige i press och sociala medier i utlandet. Utländska turister skapar stora intäkter till Sverige, säger Thomas Brühl, vd för VisitSweden.

Deltagare i Skåne:

Rocket and Squash, Storbritannien

Donhauser Essklasse, Tyskland

LaMadia TravelFood, Italien

Weitlaner Media, Österrike

Johnston Press/Scotsman Publications, Storbritannien

Seasons Project, Ryssland

Bread and Salt, Ryssland

Copenhagen Food, Danmark

Louisa Lorang, bloggare, Danmark

CHRISTIAN VON ESSEN

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report