Skyscanners pressfrukost 1/10 2014. Foto: Christian von Essen

I morse samlade resesöktjänsten Skyscanner svenska resebloggare för att berätta om den tredje delen i företagets ambitiösa rapport The Future of Travel, som genom ett stort antal analyser och expertintervjuer målar upp en visionär bild av hur vårt resande kan te sig tio år framåt i tiden, alltså 2024.

Efter att tidigare ha lyft fram utvecklingen av bokningsprocessen, flygplatserna och flygplanen, kom turen i dag till själva resan, del 3. Vi fick ta del av förslag på framtida destinationer, smarta teknikanpassningar i hotellen och möjligheten till rymdresor och upplevelseresor till utrotningshotade djurarter (någon man hoppas kan bidra till att rädda dem istället för tvärtom).

Vi passade på att ta ett kort snack med Skyscanners Nordenchef Annica Jansson efteråt, som berättar om varför man initierat The Future of Travel och vad som framkommit. Överlag kan vi konstatera att det hela resulterat i ganska många intressanta fynd, och det minst sagt ambitiösa projektet känns väl genomfört på en hög nivå som förmodligen bidrar på ett eller annat sätt till att stärka Skyscanners varumärke och trovärdighet. Sen om vi verkligen har hunnit så långt tio år framåt återstår att se. Men visioner är ju ofta roligare än verkligheten.

CHRISTIAN VON ESSEN

SENASTE NYTT

ANNONS: