All time high i september på Bromma

Lör 11 okt, 2014 - 9:46
Foto: Peter Phillips

Foto: Peter Phillips

Det är en ökning med fyra procent jämfört med samma månad föregående år och ett rekordresultat för en septembermånad på flygplatsen.

Inrikesresandet ökade med fem procent till fler än 208 000 resenärer och utrikesresandet ökade med tre procent till fler än 24 000 resenärer under denna månad jämfört med förra årets september.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Vi kan konstatera att vårens och sommarens trend, med ett ökat behov av effektivt och smidigt resande inom Sverige, håller i sig även i september för Bromma. Denna månad når vi dessutom ett nytt rekord för en septembermånad, sett till antalet resenärer som valt att resa till eller från hela Sveriges cityflygplats, säger Peder Grunditz, flygplatsdirektör Bromma Stockholm Airport.

– Vi ser att fler valt Bromma både för att resa in- och utrikes och vi har nyligen öppnat en ny linje mellan Tallinn och Bromma Stockholm Airport, som förbättrar tillgängligheten mellan huvudstäderna avsevärt. Under oktober utökas också tidtabellen för fler pendlarmöjligheter till och från Bromma och Åre Östersund respektive Umeå, säger Peder Grunditz.

Antalet landningar i linjefart ökade med sex procent till cirka 2 300 i september jämfört med samma månad föregående år.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report