I dag meddelade den nya rödgröna majoriteten i Stockholms stad att man står fast vid Miljöpartiets förslag om att lägga ner Bromma Flygplats till år 2022 – ett förslag som upprör stora delar av rese- och turismnäringen.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Eva Östling, vd på branschorganisationen Visita, uttalar sig i ett pressmeddelande:

– Det resetryck som finns i dag kommer knappast att minska under kommande år, snarare tvärtom. Det är en jättemöjlighet för Sverige att locka turister, skapa affärsmöjligheter och med det jobb. För att utveckla besöksnäringen så behövs en bra infrastruktur för att ta sig till Sverige och i nästa steg vidare ut i landet. Bromma har haft en viktig roll i den kedjan. Risken är att man fullföljer det man sagt och stänger fler stadsnära flygplatser, frågan är i så fall vilka?

Ett beslut i Bromma-frågan väntas under våren 2015.

CHRISTIAN VON ESSEN

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report